Budapesti taxitársaságok / Budapest cabs
  Térképes taxikereső / Map cab earner

Somogy megye Baranya megye Zala megye Vas megye Veszprém megye Győr-Moson-Sopron megye Heves megye Csongrád megye Békés megye Bács-Kiskun megye Borsod-Abaúj-Zemplén megye Komárom-Esztergom megye Nógrád megye Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Hajdú-Bihar megye Fejér megye Jász-Nagykun-Szolnok megye Budapest Pest megye Tolna megye

Taxikereső oldalunkon, Magyarország térképe segítségével, taxi szolgáltatást tud keresni, megye, városonként lenyíló menü ill. Budapest kiválasztásával. Ez egyetlen adtbázisban összefoglalja a különböző városokban megtalálható taxi és minibusz társaságokat, vállalkozókat, akik repülőtéri transzferszolgáltatást is nyújtanak. Internet segítségével, bárki egyszerűen elérheti.

Információ

A Taxicentrum magyarországi taxikereső rendszer, egy folyamatosan bővülő információs adatbázis, mely az utasok kényelmét szolgálja. Célunk, hogy a rendszer segítségével mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb taxit.

A taxikereső szolgáltatásunkat díjtalanul biztosítjuk. Ha elnyerte tetszését és csatlakozni szeretne hozzá, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, küldjön nekünk E-mailt. Ha, az adatbázisban hiányosságot, hibát tapasztal, kérem, értesítsen.

Látnivalók

Magyarország, Egervár:

Várkastély. Az Árpád-kori vár valószínűleg a tatárjárás után épült, IV. Béla engedélyével. Oklevelek 1288-ban tesznek róla említést. A cölöpvár a "nagy interregnum" alatti kiskirályok csatározásainak lett áldozata. Helyén Egervári László építtetett új várat 1476-1490 között, gótikus stílusban. 1569-ben Nádasdy Tamás és fia, Kristóf reneszánsz épületté alakították át, négyszög alakú, olaszbástyás jól védhető erődítménnyé. Nyugati és déli szárnya az átépítések ellenére is jól tükrözi a vár hajdani vonásait. A XVII. század végétől a Széchényiek kezére került. 1706. november 6-7-én a Bezerédi Imre, Kisfaludy György és Béri Balogh Ádám vezette kuruc seregek, itt arattak győzelmet az osztrák hadak felett. A császári erők parancsnoka, Heister Hannibál e városban volt a kurucok foglya. Az erősen megrongálódott várat 1712-1713-ban Széchényi Zsigmond építtette újjá, és az épület ekkor nyerte el barokk jellegét. A tornyokon látható S. P. Q. R. betűk az 1754-es tűzvész utáni helyreállítás alkalmával kerültek a várkastélyra. Jelentésével kapcsolatosan több elképzelés van: az egyik, hogy a betűk a "Szechenyiensium Potestatis Ouis Resisteret" latin szöveg rövidítése, amelynek jelentése: "a Széchenyiek hatalmának ki állhatna ellent?" A másik feltételezés, hogy egy vallásos versike sorainak kezdőbetűi.
A kastély remek akusztikájú udvarán nyaranta hangversenyeket és színházi előadásokat tartanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Taxitársaságok:

Taxirendelés Budapest Taxirendelés, Taxi9, Baráttaxi, Budataxi, Zónataxi, Elittaxi, 6x6taxi, Citytaxi taxirendelés, Motortaxi, Vízitaxi, Tele5taxi taxirendelés, Főtaxi, Mobiltaxi, Quatrotaxi, Taxi2000 taxirendelés, Taxi4, Airporttaxi, Taxi Budapest taxirendelés.
  Szállás Kereső
         
  Kapcsolatfelvétel a megynyíló oldalon alul
Pentataxi >Tovább