Budapesti taxitársaságok / Budapest cabs
  Térképes taxikereső / Map cab earner

Somogy megye Baranya megye Zala megye Vas megye Veszprém megye Győr-Moson-Sopron megye Heves megye Csongrád megye Békés megye Bács-Kiskun megye Borsod-Abaúj-Zemplén megye Komárom-Esztergom megye Nógrád megye Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Hajdú-Bihar megye Fejér megye Jász-Nagykun-Szolnok megye Budapest Pest megye Tolna megye

Taxikereső oldalunkon, Magyarország térképe segítségével, taxi szolgáltatást tud keresni, megye, városonként lenyíló menü ill. Budapest kiválasztásával. Ez egyetlen adtbázisban összefoglalja a különböző városokban megtalálható taxi és minibusz társaságokat, vállalkozókat, akik repülőtéri transzferszolgáltatást is nyújtanak. Internet segítségével, bárki egyszerűen elérheti.

Információ

A Taxicentrum magyarországi taxikereső rendszer, egy folyamatosan bővülő információs adatbázis, mely az utasok kényelmét szolgálja. Célunk, hogy a rendszer segítségével mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb taxit.

A taxikereső szolgáltatásunkat díjtalanul biztosítjuk. Ha elnyerte tetszését és csatlakozni szeretne hozzá, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, küldjön nekünk E-mailt. Ha, az adatbázisban hiányosságot, hibát tapasztal, kérem, értesítsen.

Látnivalók

Magyarország, Nagykanizsa:

Története. A város története a honfoglalás koráig nyúlik vissza. Híres vára a XIII. század közepén épült. Fejlődése a XVI. század elején gyorsult meg, amikor Nádasdy Tamás az Itáliába és Stájerországba irányuló marhakereskedelem központjává tette. Miután Szigetvár 1566-ban elesett, a végvár szerepe a török elleni küzdelemben megnőtt. A Rákóczi-szabadságharc után Lipót császár a várost porig romboltatta, s köveit széthordták. Az újabb fellendülés a kiegyezés után vette kezdetét, különösen nagy szerepet játszott ebben, hogy 1860-ban bekapcsolódott a vasúthálózatba. Ezáltal a vidék kereskedelmi központja lett, különösen a marha-, a gabona-, a bor- és fakereskedelem fejlődött ki. A századfordulóra az iparosodás is megindult (gépgyárak, kefegyár, téglagyár, cipőgyár, szeszgyár, sörgyár).
E városban született Hevesi Sándor (1873-1939) a kiváló színházi szakember, a Nemzeti Színház egykori igazgatója.

Török kút. Medencéjében barokk vízköpő, tetején klasszicista oszloppal.

Gutmann-palota. 1820-ban építették a tér északi oldalán álló emeletes, klasszicista stílusú, közepén háromszögű oromzattal lezárt házat. Hajdani tulajdonosa az a Gutmann család, amely termékek feldolgozásával európai hírnévre tett szert.

Thury György Múzeum. A XVIII. században épült, barokk stílusban. Az emeletes ház a hajdani vár köveiből épült a Batthyány-uradalom tiszttartói házaként. A múzeum előtt Thury György bronzszobra áll, amely Borsos Miklós alkotása.

Zsinagóga. Klasszicista stílusú ház udvarán található az 1807-1810 között épült, ugyancsak klasszicista stílusú zsinagóga, amely Voytha Ferenc tervei alapján készült.

Alsóvárosi plébániatemplom 1702 és 1714 között épült a hajdani lerombolt vár minaretjének és dzsámijának köveiből, barokk stílusban. A homlokzati torony később, 1866-ban épült. A templombelső különleges műértéke a XV. századból származó, gótikus Madonna-faszobor. A keresztelőmedencét az utolsó török parancsnok, Musztafa pasa sírjának köveiből faragták. Oltárképét C. F. Sambach festette 1770 körül. A templomhoz kapcsolódik a volt ferences rendház épülete.

Szentháromság-szobor 1758-ban készült, barokk szoborcsoport. Hazánk egyik legszebb ilyen jellegű műemléke.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Taxitársaságok:

Taxirendelés Budapest Taxirendelés, Taxi9, Baráttaxi, Budataxi, Zónataxi, Elittaxi, 6x6taxi, Citytaxi taxirendelés, Motortaxi, Vízitaxi, Tele5taxi taxirendelés, Főtaxi, Mobiltaxi, Quatrotaxi, Taxi2000 taxirendelés, Taxi4, Airporttaxi, Taxi Budapest taxirendelés.
  Szállás Kereső
         
  Kapcsolatfelvétel a megynyíló oldalon alul
Pentataxi >Tovább